Home / Разное / Ce să scrieți în CV pentru a fi remarcați: recomandări din partea HR

Ce să scrieți în CV pentru a fi remarcați: recomandări din partea HR

Un CV este primul contact cu un potențial angajator, ceea ce exclude posibilitatea de a spune, adăuga, explica ceva. În consecință, textul și forma acestuia trebuie să fie clare, concise și memorabile, mai ales în domeniile cu concurență ridicată. Datorită compoziției corecte a unei astfel de cărți de vizită lucru în Cahul va fi găsit rapid — trebuie doar să respectați câteva recomandări simple.

Fotografia și titlul sunt obligatorii

Базовые детали, которые многие упускают из виду. Начинать стоит не с ФИО, а со своей специализации, ниши или ключевых компетенций. Это первая строка, которую увидит HR, — и она должна быть релевантной вакансии. На примере это выглядит так:

  • маркетолог, B2C-продукты, таргетинг, аналитика, лидогенерация;
  • юрист, корпоративное право, договорная работа, судебная практика, опыт 8 лет;
  • HR-специалист, рекрутинг, адаптация, обучение персонала, производственный сектор, опыт 5 лет.

Такое резюме сразу выделяется среди «специалистов широкого профиля и с большим опытом», а значит, вероятность отклика на него гораздо выше.

Rezumat

Doar 2-4 fraze concise care îl vor face pe recrutor să se uite mai atent la informațiile candidatului. Pentru a redacta textul, merită să vă concentrați asupra cerințelor specificate în postul vacant — și să le adaptați la propriile competențe. Dacă o companie caută un specialist capabil să rezolve sarcini specifice, un astfel de bloc suplimentar sub titlu va crește șansele de a obține un interviu.

Realizări, nu fapte

O greșeală frecventă este să vă descrieți parcursul profesional pas cu pas, copiind descrierile posturilor sau enumerând o listă de responsabilități. Acestea sunt informații «goale» care spun puține despre candidat și, cel mai important, fac din CV-ul său unul dintre zecile de fișiere vizualizate, dar nebăgate în seamă. Este important să arătați întotdeauna rezultatele și, dacă este posibil, să le exprimați în cifre. De exemplu:

  • A dezvoltat o strategie de conținut care a crescut reach-ul organic pe Facebook cu 110% în 3 luni;
  • a crescut execuția planului de la 74% la 109% prin restructurarea proceselor și punerea în aplicare a formării suplimentare;
  • automatizarea procesului de raportare, ceea ce a redus numărul de erori și timpul petrecut.

Un angajator nu este interesat de ceea ce a făcut un potențial candidat la un loc de muncă anterior, ci de ceea ce îi poate fi util. Această structură clarifică imediat ce beneficii practice va aduce noul angajat.

Competențe-cheie

Datele dvs. privind competențele trebuie adaptate la descrierea postului și la cerințe. Acest lucru se poate face sub forma unei liste concise:

  • Gestionarea unei echipe de 15 persoane;
  • negociere;
  • soluționarea conflictelor;
  • lucrul cu instrumente analitice;
  • elaborarea de bugete și previziuni.

În această secțiune, puteți adăuga informații despre cursuri profesionale suplimentare sau cursuri de perfecționare. Dacă vă prezentați CV-ul în acest mod, în special fără o formulare vagă și o mulțime de informații inutile, acesta va fi cu siguranță remarcat.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *